Tyto produkty nemají datum exspirace a mohou být uloženy navždy: odborné rady

Archeologové během vykopávek opakovaně našli hrnce nebo jinou nádobu s medem.Přestože takový produkt ležel na Zemi déle než tisíciletí, zachoval si svou nutriční hodnotu a zůstal použitelný.Med však není jediným produktem na naší planetě s věčnou skladovatelností.

Obsah

Zlato

Odborníci říkají, zdanechte med v jeho původní formě, aniž byste přidávali další ingredience, zejména vodu, pak bude takový produkt uložen navždy.A protože má med jedinečnou schopnost, je hygroskopický, to znamená, že je schopen absorbovat vlhkost z okolního prostředí.I když je to kvůli vlhkosti, jiné potraviny se začínají rychle zhoršovat.Vědec Amin Harris z University of California, Inosmi řekl místu, že bakterie, které se podílejí na hnilobách a kazí produkty, umírají v medovém prostředí.Med se vyznačuje zvýšenou kyselostí, v důsledku toho organismy v něm nepřežívají.

Poznámka:Aby získali 450 gramů medu, musí včely sbírat nektar z 2 milionů květin!

Rýže

Tento produkt má nejdelší trvanlivost ve srovnání s ostatními.Aby si však rýže uchovala svoji chuť, je nutné kupovat ne hnědé, ale bílé leštěné obiloviny.Skořápka hnědých cereálií obsahuje hodně vlhkosti, takže se uchovává nejdéle 6 měsíců.A bílá je vhodnákonzumováno třicet let.To hlásili odborníci z University of Utah.Vědci doporučují uchovávat produkt při teplotě 4,5 ° C v plastových nádobách s pevně uzavřenými víky, aby se omezil přístup k kyslíku.

Poznámka:Prodloužení životnosti různých obilovin pomůže udržet v chladu.Například:

  • pohanka bude trvat 20 měsíců;

  • krupice, ječmen, oves - 14 měsíců;

  • proso - maximálně 4 měsíce, protože rychle ztuhne.

    ​​
  • Sůl a cukr

    Tyto volně ložené produkty se nebojí času.Je nepravděpodobné, že by někdo někdy potkal rozmazlenou sůl nebo cukr.Oba produkty se však bojí vlhkosti.Nebezpečné bakterie a mikroorganismy si můžete vyvinout díky vlhkému prostředí.Pokud jsou však sůl a cukr správně skladovány, vydrží vám déle než tucet let.Stojí za povšimnutí, že i když sůl absorbuje vlhkost a promění se v kámen, pak ji můžete vždy nasekat a použít, pokud si přejete a dovedete.

    Ocet

    Toto je nejstarší látka na Zemi.Eat By Date uvádí, že ocet má nekonečnou trvanlivost, zejména u bílého octa, protože se nepoužívá pouze k konzervování produktů.Chcete-li uchovat prospěšné látky octa po dlouhou dobu, uložte jej v těsném stavuuzavřená láhev, aniž by se narušila její těsnost, a umístěte ji na temné, chladné místo.

    jedlá soda

    Používá se nejen pro vaření, ale také pro domácí potřeby.Proto je nejpotřebnějším produktem pro přežití.Soda je uložena bez data vypršení platnosti.Často se zubní prášek nahradí, očistí se různé povrchy a připraví se roztoky na výplach krku a nachlazení.

    Fazole

    Vědci z Brigham Young, soukromé americké univerzity, se dozvěděli, že běžné sušené fazole lze také ukládat bez omezení.Dlouhodobé studie prokázaly, že i po 30 letech si fazole zachovávají svou integritu a zůstávají použitelné.Luštěniny jsou proto ideální pro dlouhodobé skladování.

    Javorový sirup

    Tento nápoj je ve Spojených státech velmi oblíbený.Jak členové sdružení výrobců tohoto produktu zajišťují, byl sirup po stáří skladován v původní podobě.Ale výrobci nedoporučují otevírat lahvičku sirupu, balení by se nemělo otevřít až do použití.Sirup se nejlépe uchovává v lednici v mrazničce.Takový nápoj nezamrzne a je vhodný ke konzumaci kdykoli bez nutnosti rozmrazování.

    Znalecké posudky a rady

    Ihned je třeba zmínit, že výrobky jsou ideální prodlouhodobé skladování nelze použít pro dietní potraviny, zejména ty, které jsou skladovány s konzervačními látkami.

    Podle určitých pravidel může být téměř jakýkoli produkt skladován po dlouhou dobu.To je mráz, kyselina citronová a použití soli.Například pro lepší konzervaci se často nakládá, solí zelenina a ovoce nebo se z nich vyrábí džem.Takové produkty jsou „podmíněně prázdné“, protože během tepelného ošetření mnoho vitamínů a minerálů ztratí své vlastnosti a v produktech zůstane pouze cukr, sůl, „prázdné kalorie“, rostlinné bílkoviny a vláknina.

    Mezi produkty podléhající rychlé zkáze jsou na prvním místě maso, ryby a mořské plody.Díky proteinově vodnému médiu, ve kterém jsou obsaženy, se v nich bakterie rychle vyvíjejí.Totéž platí pro mléko a mléčné výrobky, tvarohové suflé, pasty, droby, občerstvení, zákusky, omáčky, hotové saláty.Tyto produkty mohou být skladovány maximálně 1,5 až 2 dny.

    Potraviny podléhající rychlé zkáze by neměly být skladovány dlouho, je lepší je vařit ihned po zakoupení, aby se z nich získalo maximum.A máslo a rostlinný olej, zakysaná smetana, pekárenské výrobky, zelenina, ovoce, cereálie, vejce a některé sýry lze skladovat dva nebo více dní, pokud pro jejich skladování zvolíte správný teplotní režim.

    Žijeme v éře zběsilých rytmů, kdy není vždy možné dodržovat všechna pravidla skladování potravin a velmi často je nutné vybírat výrobky s konzervačními látkami.Musíte často najít sílu a časuchýlit se k této metodě výživy, jinak budeme brzy muset „konzervovat“.