Tyto okurky nikdy nevybuchnou!Spolehlivý způsob solení v městských bytech

Už vás nebaví uklízení plechovek, které vybuchují?Nabízíme možnost solení bez sterilizace a octa.A okurky budou chutnat jako sudy nakládané.Vezměte na vědomí a zkuste nový recept.

Obsah
Vyberte okurky

K moření jsou vhodné pouze solené zeleniny.Jsou husté, malé a s pupínky.Odrůdy skleníku jsou hladké, jako salátové odrůdy - takové plechovky určitě explodují.Půda však během přirozeného procesu kvašení kvasí po dobu 2-3 dnů, pak je třeba je umýt, naplnit solným roztokem a nechat ji zima.

Je-li vše provedeno správně, chuť okurek bude ostrá, konzistence plodů je hustá a křupavá.

Co je třeba

Na třílitrové nádobě budete potřebovat:

  • 1,7 - 1,8 kgokurky
  • 2 litry vody;
  • 4 Čl.lsůl s kopcem;
  • křenové listy nebo kořeny;
  • česnek;
  • listy rybízu, třešně, ořechu, hroznů (co je);
  • deštníky se semeny.

Základní pravidlo: na 1 litr vody potřebujete 60–80 g.sůl.

Proces vaření

Celý proces není obtížný:

  1. Pokud jsou okurky uváděny na trh, namočte je do studené vody.po dobu 2 hodin.Domácíjen opláchni.
  2. Na dno velké nádoby položte umyté greeny (část), navrch vrstvu okurek a znovu zelené - střídejte se, dokud nedojde jídlo.Je velmi důležité sledovat kvalitu zeleniny - žádné žluté a obrovské zarostlé, hladší okurky, chutnější solení.
  3. ​​
  4. Nalijte 80 g do 1 litrové nádoby.sůl, zalij vodu a promíchej.Nalejte solanku do okurek, opakujte znovu.Musíte přidat solanku, dokud nebudou všechny greeny pod vodou.
  5. Vše zakryjte deskou, zatlačte břemenem tak, aby produkty byly úplně ve slaném nálevu.Nechejte působit 2-3 dny.Nechte se objevit pěna - to je přirozený proces kvašení zeleniny.
  6. Jakmile nastane správný čas, zlikvidujte zeleň a opláchněte ovoce tekoucí vodou.Nalijte solanku, ale protáhněte gázou - bude to po ruce.

Zbývá pouze přenést okurky do sterilizovaných sklenic, nalít je vroucí vodou po dobu 15 minut a poté vypustit vroucí vodu.Vařte solanku, vařte 10 minut, nalijte pod ní plechovky a lze je srolovat.Potom plechovky otočte, zabalte a nechte vychladnout.Takové okurky se ukládají ideálně, ale pouze do otevření první plechovky - je velmi těžké odolat a nejíst všechno najednou.

A trochu tajemství: solanka nemusí stačit, proto do procesu varu a varu přidejte trochu vody „k varu“.

Nakládáte okurky na zimu?
Výsledky
Načítám ...