Tyto domácí recepty na třešně jsou několikrát chutnější než drahá elitní vína

Třešňový likér je nejslavnější a nejchutnější ze zástupců rodiny s nízkým obsahem alkoholu.V chuti vynikající i třešňový likér.Příprava domácího likéru má své nuance a jemnosti, o kterých budeme mluvit.

Obsah

Zásady přípravy a tajemství technologie

Chcete-li připravit dobrou náplň, musíte přísně dodržovat recept, berte pouze kvalitní ovoce.

Při výběru bobulí se řiďte těmito tipy:

  • Pokud jste příliš líní na výběr semen z třešní, můžete si vzít třešně bez odrůd.Bobule jsou malé, malé, ale dodávají rubínovou barvu, nádhernou vůni a chuť.
  • Pokud se plánuje odstranění semen, doporučuje se používat velké bobule, je to mnohem jednodušší a rychlejší.
  • Bobule jsou vybrány zralé, silné.Nebudou shnilé, zelenavé a rozmazlené.

Domácí výrobky lze plnit zmrazenými třešněmi.Pro tento podnik jsou také vhodné další zmrazené bobule - borůvky, černý rybíz, brusinky, třešně.

Pro plnění lze použít cherry Spanka.Zpravidla se berou bobule, pokud neexistují žádné běžné třešně.Alkohol z Shpanky na výtoku je však vodnatější, není výrazná vůně, chuť.

Užitečné vlastnosti třešní

Použití třešní ve zmrazené nebo čerstvé formě je způsobeno přítomností vitamínů a minerálních látek.Vve složení jsou zvláštní látky.Tento kumarin - ředí krev, zabraňuje tvorbě krevních sraženin v krevních cévách a kyselině ellagové - blokuje růst rakovinných buněk.

Třešně mají tedy následující vlastnosti:

  • zabraňují rakovině;
  • čistí krevní cévy „špatného“ cholesterolu;
  • zlepšují fungování kardiovaskulárního systému;
  • zvyšují hladinu hemoglobinu;
  • pomáhají proti anémii.
  • ​​

Višně se široce používají v alternativní medicíně.Bobule jsou zahrnuty v receptech na patologie ledvin, jater, gastrointestinálního traktu a dalších chorob.Shpanka je dobrá pro zdraví mužů.

Recepty na domácí vaření

Nenechte se zmást, pokud řekneme, že existují tisíce receptů na různé domácí likéry.Všechny se liší v receptu, chuti.Zvažte některé recepty.

Nalévání na vlastní kvašení

K výrobě alkoholického nápoje potřebujete 2 kg třešní, asi 1 kg cukru (nebo o něco méně) a 200 obyčejné vody.Poslední složka receptury není nutná, protože i bez vody dá třešně hodně šťávy, ale náplň se ukáže být trochu tlustá.

Proces vaření:

  1. Umyjte třešně a zlikvidujte zkažené ovoce.
  2. Vyhoďte každé bobule párátkem (nebo odstraňte)kosti).
  3. Vložte bobule do sklenice.Každá vrstva - asi 2-3 cm posypaná cukrem.
  4. V případě potřeby přidejte 200 ml vody.
  5. Přivázat hrdlo nádoby gázou, nechat, dokud nedochází k projevům kvašení.
  6. Po nasazení rukavice nebo instalaci vodotěsnosti.

Pro rovnoměrnou extrakci se doporučuje nádobu pravidelně protřepávat.Po ukončení fermentačního procesu kapalinu zfiltrujte, nechte ji stát a znovu se napněte.Skladujte na chladném místě.Bobule lze vyhodit nebo použít pro kulinářské pečení.

Polský likér

Beata Tyszkiewicz - polská herečka tvrdí, že její recept na likér má božskou chuť a vůni.Složky k pití: 2 kg bobulí, 1 kg granulovaného cukru, 500 ml dobré vodky a alkoholu.

Příprava:

  1. Do třílitrové nádoby hodte hrst třešní.Po nalití bobule sami, posypeme vrstvy cukrem.Semena jsou odstraněna z bobulí.
  2. Na krk nádoby upevněte gázu a nechte 3-4 dny.
  3. Na konci této doby vezměte sklenici, vypusťte šťávu, vložte třešně do cedníku a nechte tekutinu odtékat.
  4. Tento sirup se uvede do varu a ochladí se.Po smíchání s alkoholem a odesláním do chladničky.
  5. Ze zbývajících bobulí se odstraní semena, která byla dříve na dně plechovky.Po nalití třešňové vodky a inkubace po dobu 2 týdnů.Pravidelně protřepávejte nádobu.
  6. Poté zfiltrujte a smíchejte obě kapaliny.Nechte stát 2 dny.
  7. Znovu prosejte.

Před použitím ke zlepšení chutijakost, musí být nápoj uchováván na chladném tmavém místě po dobu 2-3 měsíců.

Pouring Bourgeois

Název nápoje se objevil nejen takto, ale v důsledku složení.K přípravě budete potřebovat 2 "buržoazní" nápoje - rum a koňak.Složení: 1,5 kg bobulí, 1 kg granulovaného cukru, 1500 ml koňaku, 500 ml rumu.

Je ušetřen gram 800 třešní, zbytek je takto ponechán.Pošlete do nádoby, posypeme cukrem.Když se objeví sirup, nalijte rum a koňak.Trvají na tom, že jsou po filtrování a plnění do lahví měsíc.Udržet dalších 6 měsíců.K úplnému odhalení chuti je potřeba tolik času.

Rozdíly mezi likéry a tinktury

Likéry znamenají produkt, který kombinuje obsah alkoholu a sladkost a jeho extrahovatelnost je vysoká.Tinktura zajišťuje nepřítomnost granulovaného cukru v kompozici.Ve skutečnosti se jedná o silný nápoj, ve kterém vůně a chuť odebraných surovin zcela prochází.

Připravujete domácí likéry?
Výsledky
Načítání ...