Tipy pro rychlou a snadnou přípravu chutných brambor

Víte, jak lahodně smažit brambory nebo šťouchaný vzduch?Ano, ano.Je to příprava obyčejných brambor, která přináší spoustu triků, které se ne každý kuchař naučil.Existuje bramborová kaše nebo lahodné brambory s houbami?Pak naléhavě přijměte několik užitečných tipů.

Obsah

Triky a moudrost vaření brambor

  • Chcete-li rychle vařit brambory a získat krémovou chuť, přidejte na pánvi kousek másla nebo dobrého margarínu.Přidejte až po vroucí vodě, když je brambor napůl připraven.

  • Není čas vařit hlízy v ohni, mikrovlnka přijde na záchranu.Opláchněte brambory, nakrájejte na vidličku (neloupejte!), Hlízy vložte do plastového sáčku, kam přidejte několik polévkových lžic vody.Zapněte mikrovlnný časovač na 10 minut při plné kapacitě - získejte hotové brambory.

  • K pečení brambor v mikrovlnné troubě je třeba je oloupat, nakrájet na malé kousky, sůl a trochu posypat olejem.Vařte po dobu 5-7 minut při maximálním výkonu.Čím silnější plátky, tím delší je vaření.

Doporučujeme přečíst:
  • Přidáním 2 syrových brambor do kaše nebo polévky lze uložit solená jídla.Pak házejte brambory.
  • Aby se polévka stala bohatší, vaří se několik hotových hlíz v hotovém pokrmu a poté se buší.Ukázalo se to perfektněchutné bohaté jídlo.
  • Loupání mladých brambor za minutu je snadné.Noste rukavice a každý brambor otřete tvrdou houbou, štětcem.
  • Zbývají nějaké bramborové kaše?Není třeba ji zahřívat, nebude chutnat dobře.Vezměte do masa vejce, přidejte mouku, trochu sodu - rozvařte a připravte vafle.A pokud rozdělíte bramborové těsto na kousky, rozvaříme koláče, dáme mleté ​​maso do středu koláče a smažíme v oleji, zblázníte se.Náplň může být cokoli: mleté ​​maso, žampiony nebo strouhaný sýr s česnekem.
  • Chcete-li získat brambor s houbami, které jsou ideální pro opékání, vezměte si neškrobové ovoce.Po vyčištění se hlízy omyjí a poté se vysuší ručníkem.Před pečením smažte plátky v horkém oleji, sůl po dobu 3-5 minut.A často nezasahují, aby se plátky nezlomily.

  • Studené mléko není vhodné pro jemné bramborové kaše - hmota se změní na modrou.Přidejte pouze zahřátou tekutinu.Ale je lepší porazit se takto: nejprve se rozdrtíme tlačníkem a potom rozšleháme.Míchač je vhodný, ale ne při nejvyšší rychlosti, jinak se ukáže „lepidlo“, nikoli bramborová kaše.

  • Jedli bramborovou kaši s česnekem?Potom zkuste nový recept.Jakmile se voda a brambory vaří, hodte do pánve hřebíček česneku a spoustu vašich oblíbených greenů.Po vaření vyhoďte greeny, nechte česnek a rozdrťte česnekovou příchuť.Při přípravě šťouchané brambory můžete přidat jemně nasekané čerstvé bylinky - ukáže se více aromatická a chutnější.

  • Oloupané brambory,ano hodně?Na tom nezáleží.Hlízy dejte do hrnce se studenou vodou, přikryjte - tato možnost je vhodná, když čekáte na hosty a jsou pozdě.Oloupané hlízy můžete ušetřit vroucí vodou - opařené, brambory vydrží déle.Možnost zmrazení loupaných brambor v mrazničce však pomůže zachránit sklizeň pro budoucí použití a na dlouhou dobu.Hlavní věcí není rozmrazování brambor před smažením nebo vařením - ponoření do ledu /vody do ledu.Pro smažení je lepší nasekat obrobek okamžitě na malé tyčinky.
  • ​​

Vyzkoušejte a vychutnejte si vynikající chuť všech vašich oblíbených brambor.

Výběr video receptů pro vaření chutných brambor