Teplota pro skladování brambor v zimě na balkoně a do-it-yourself box

Hlavním úkolem obezřetných vlastníků je konzervování zeleniny.Sklizeň z chalupy, zakoupená ve velkých bramborách, cibuli, mrkvi a ovoci, může ležet po dlouhou dobu, pokud vytvoříte optimální podmínky skladování.Zvažte, jak a kde jsou položeny zeleniny, je v zimě k dispozici skladování brambor na balkóně a co je k tomu zapotřebí.

Obsah
Obecná doporučení pro skladování brambor na balkóně

Základním pravidlem je zvolitzelenina.A zde je třeba vzít v úvahu názor odborníků:

  • odrůdy raných brambor nejsou vhodné ke skladování;
  • kořenové plodiny musí být důkladně vysušeny;
  • všechny vybrané hlízy by neměly mít ani minimální vady ve formě řezů, důlků - takový brambor zničí celou záložku;
  • čím silnější je kůra, tím déle zůstane chuť a kvalita produktu.

Aby byl brambor dobře zachován, nejprve se setřese ze země a vysuší.Sušení se provádí na čerstvém vzduchu, den bez deště a spáleného slunce.Ovoce můžete sušit na balkóně, občas opatrně obracet zeleninu.Před položením hlíz je roztriedte - vyhoďte ty zkažené, které musí být nejprve snězeny a v žádném případě by neměly být ukládány do skladovacích boxů.

Důležité!V odpovědi na otázku, při jaké teplotě uskladňovat brambory na balkóně v zimě, odborníci dodržují jeden názor - indikátor teploměruskladování nesmí klesnout pod +1 ° C a zvýšit nad +5 ° C.

Jaké další ovoce a zelenina lze v zimě skladovat na balkóně

Pokud balkon nebo lodžieizolované a zasklené, můžete uložit téměř jakýkoli produkt, který má tvrdou pokožku.Ze seznamu jsou vyloučeny čerstvé bobule, ovoce a zelenina s tenkou kůží a vysokým obsahem vody - okurky, rajčata.

Poznámka!Je možné v zimě skladovat jam na balkóně?Je to možné, ale pouze ve skříních, zásuvkách chráněných před sněhem, větrem.Stojí za povšimnutí, že hustý džem z bobulí může být zmrazen.Po rozmrazení neztrácejí chuť.

Seznam čerstvé zeleniny a ovoce vhodného pro skladování na balkoně je poměrně velký:

  1. Brambory, dýně se skladují při teplotách od +1 ° C. Je povolenoukládat v krabicích, taškách.
  2. Mrkev, vodnice, řepa.Teplota +0 ... ... +1 С. Vlhkost až 95%.Lze uložit do krabic nebo uložit do vrstvy písku.
  3. Cibule, česnek.Suché, kravaty s copem nebo vložené do starých hadic z nylonových kalhotek.Skladovací teplota -2 С ... + 0 С.
  4. Bílé zelí, červené zelí.Toleruje teploty od -2 ° C do +2 ° C.
  5. Brokolice, květák.Rozebrat na květenství a zamrznout.Udržováním teplé teploty se produkt zhoršuje.
  6. Fazole, hrách.Tolik dobře mrazí.
  7. Hrušky, jablka zimních odrůd.Ovoce se silnou pokožkou dobře snáší zimování při udržování teploty -1 ° C až +4 C. Skladovací teplotajablka na balkóně pro letní ovocné odrůdy mohou být až +7 C, ale ne nižší než +0 C.

Zmrazení vám umožní ušetřit téměř všechny bobule, ale po rozmrazenímůže dát hodně šťávy.Aby se tomu zabránilo, ovoce se dobře umývá a suší.Teprve poté jsou plody zmrazeny šokem, aby se zachovaly všechny nutriční a prospěšné vlastnosti.

Slučitelnost produktů skladování

Rostliny často přenášejí pachy, emise plynů a látek, které urychlují znehodnocování, a růst jiných plodin, proto otázka kompatibility vyvstává zvláště ostře.Pokud vedle nich položíte jablka a zelí s bramborami, celá plodina se za krátkou dobu stane zbytečnou.

Rajčata a hrušky, ananas a avokádo by také neměly být stohovány dohromady a citrusové plody nepřiléhají vůbec k žádnému produktu - éterické oleje mají škodlivý účinek i na tlustou kůži banánů.

Společně se kombinují česnek a cibule, mrkev a ředkvičky, rutabaga a jiné kořenové plodiny (kromě brambor).Ale u zeleniny si vždy musíte vybrat samostatný kontejner, nešírejte jej ovocem.

Důležité!Veškerá kořenová zelenina a zelenina se skladují pouze v suchém nemytém stavu.

Jaké produkty vyžadují vyhřívanou krabici

Při třídění zeleniny a ovoce byste měli okamžitě zjistit, které z nich lze uložit do vyhřívaných boxů, mezi něž patří:

  • jablka;
  • 71) hrušky;
  • bílé zelí, červené zelí;
  • dýně;
  • cuketa;
  • brambory.

Ananas, cibule a česnek také vyžadují pozitivní teploty.

Jaké ovoce a zelenina lze skladovat bez oteplování

Zde je třeba rozlišovat mezi možnostmi skladování - zmrazené a zasypané čistým suchým pískem.V prvním případě - v mrazu, jsou zachovány všechny plody a ovoce bez kamenů.Výjimkou jsou kiwi, hrozny, příliš zralé hrušky.Výrobky s přebytečnou šťávou by neměly být zmrazeny, ale vařeny nebo posypány cukrem a uloženy v mrazuvzdorné nádobě.V tomto případě lze veškerou uchování uchovat v mrazu.

Mrkev, řepa, vodnice, ředkvičky, rutabaga jsou dobře zachovány ve vrstvě čistého písku.Kořenové plodiny jsou zcela ponořeny do písku.Není nutné opustit ohony, aby nezmrzly a ovoce nekazilo vlhkost.Odborníci doporučují šíření zeleniny tak, aby se nedotýkali, ale v tomto případě bude plodina vyžadovat příliš mnoho místa.Je přípustné rozložit vrstvu, například mrkev, posypat pískem a položit další vrstvu na vrchol.Je pouze důležité, aby všechny kořenové plodiny byly dobře pokryty pískem, potom přežijí mrazy a -20 ° C.

Důležité!Před uskladněním v písku je třeba u kořenových plodin odříznout pouze zelené vrcholy.Suché vrcholy a špičky nelze řezat.

Některé ženy v domácnosti nevědí, zda lze v zimě na balkóně skladovat mouku.Můžete, ale až po zabalení mouky do papírového sáčku, položit na horní část tašky prostý starý polštář azabalte vše do uzavřené nádoby s víkem.Měli byste si uvědomit, že po rozmrazení se může mouka s vlhkostí odvrátit, zejména pokud je uložena ve velkém sáčku.

Druhy zařízení pro domácí skladování zeleniny na balkoně

Při rozhodování o způsobu skladování zeleniny na balkoně v zimě byste měli pochopit typy nabízeného vybavení.výrobci:

  1. Thermocase. Jedná se o kovovou skříňku vyráběnou v různých velikostech, pracující při záporných teplotách až do -40 C. Topné skříně jsou doplněny o topné články, a proto udržují teplotu uvnitř skladovacích boxů v rozmezí +2 ° C ... + 10 C. Některé typy skříní jsou vybaveny ručním ovládánímproto je možné nezávisle nastavit režim vytápění na +20 C. Významnou minus je volatilita zařízení, skříně musí být připojeny ke zdroji energie.
  2. Pružný kontejner. Takový sáček mezi vrstvami textilie skrývá topný prvek, který udržuje optimální teplotu během skladování zeleniny.Objem nádoby je až 300 l, s klesajícím objemem produktů se vak také složí.Je obtížné oddělit zeleninu a ovoce v nádobě, takže by se tam měly skladovat produkty stejného druhu.V důsledku přítomnosti topného článku vyžaduje kontejner také napájení ze sítě.
  3. Domácí krabice na zeleninu na balkóně. Optimální řešení pro jakýkoli produkt.Vytvořte si vlastní krabicije to snadné s rukama a vybavíte jej termostatem, topným tělesem.Domácí designy jsou navíc vyráběny tak, aby odpovídaly velikosti místnosti, mohou být mobilní nebo vestavěné.

Zvažte, jak vyrobit krabici pro skladování zeleniny na balkóně v zimě vlastníma rukama za minimální cenu.

Jak si vyrobit krabici pro zimní skladování zeleniny sami?

K vybudování struktury bude řemeslník potřebovat jakékoli řezivo - dřevotřískové desky, překližky, starý podstavec, desky.Pokud bude kontejner umístěn na balkon bez zasklení, měl by být dobře izolován.K tomu je užitečná izolace z polystyrenu a fólie.Pro lepší izolaci můžete použít infračervený filmový materiál, což je tenká pružná fólie, která spotřebovává extrémně malou elektřinu.

Podle konstrukce hrudník připomíná termosky s dvojitými stěnami, mezi nimiž je položeno topení.Všechny trhliny jsou vyplněny montážní pěnou, upevňovacími prvky pro šrouby, hmoždinky a kovové rohy.

Doporučení!Čím silnější je izolační vrstva, tím větší počet produktů může být uložen v krabici na balkóně bez izolace.Silný materiál však snižuje použitelný objem, takže se musíte nejprve rozhodnout, k čemu je hrudník určen.

Algoritmus pro výrobu tepelné skříně je následující:

  • izolovat podlahy na balkóně minerální vlnou a polystyrenem - sníží se tím riziko zmrazení produktů zespodu;
  • dřevěné desky pro výrobu konstrukcí k impregnacisamozhášecí přísady, bioprotektivní sloučeniny a dobře uschnou;
  • pro vytvoření rámu krabičky z nosníku, nejprve připevněte paprsek k základně krabičky k podlaze, poté zašroubujte svislé sloupky, na které se má položit rám horní části krabičky;
  • Nejjednodušším způsobem je vyrobit krabici s vertikálním nakládáním, jejíž víko se otevírá, ale můžete vytvořit skříň s bočním nakládáním, která je vybavena posuvnými nebo výkyvnými dveřmi;
  • po vytvoření celkového vzhledu rámu se pláštěm překryjí překližka, dřevotříska, ale nedotýkají se vrcholu, bude zde kryt;
  • vytvořit několik větracích otvorů v bočních prkenách na hrudi;
  • poté z vnějšku hrudníku zafixujte izolaci položením minerální vlny s přesahem a pěnové vrstvy se zadek;
  • vyplňte trhliny montážní pěnou, upevněte okraje minerální vlny páskou;
  • přišití povrchu krabice deskami zakryje izolaci;
  • vytvářejí kryt samostatně, přičemž po obvodu rovněž pokládají vrstvu izolace;
  • připevněte držadlo k krytu, závěsy pro připevnění k krabici.

Domácí krabička pro skladování zeleniny na balkóně je připravena, můžete ji použít pro zamýšlený účel.Jedná se o nejjednodušší konstrukční variantu, kterou lze doplnit topným tělesem.IR film je položen na spodní části hrudníku, vrstva by měla přiléhat k dřevěné struktuře, to znamená, až po položení IR filmu je položen zbytek izolace.

Interní lze také doplnitna povrchu víka s teploměrem, držte osvětlení uvnitř.

Poznámka!Pokud není možné rozložit ohřívač filmu, můžete použít konvenční lampu pro 40-60 wattů.Může existovat několik lamp, ale aby se zabránilo rozdělení žárovek, je nutné gril chránit.