Které pivo je zdravější, loupané nebo nefiltrované?

Protože pivo je nápoj oblíbený po celém světě, dnes existuje více než 8 000 společností, které tento nápoj vyrábějí.Nápoje, bary a obchody jsou plné různých druhů piva.Veškeré existující pivo lze rozdělit na dva typy, čištěné a nefiltrované.Každý typ piva má své fanoušky, jeho výhody a nevýhody.Dnes se pokusíme zjistit, jaký je rozdíl mezi těmito druhy, který z nich je pro zdraví opravdu dobrý a který z nich je lepší koupit vůbec.

Obsah

Vlastnosti výroby piva

Rozdíl ve výrobním procesu filtrovaného a nefiltrovaného pivanevýznamný.Stejné ingredience jsou přítomny v obou nápojích, jako je slad a chmel.Nevyčištěné pivo ihned po přípravě prochází pouze hrubým čištěním z velkých částic, je zabaleno v nádobách a prodává se ve formě, ve které bylo původně.Ale filtrované pivo podle technologie prochází několika etapami čištění ze suspendovaných pevných látek různými typy filtrů.Toto pivo je také zpracováváno na křemelině, což je látka, která z nápoje odstraňuje lupínky a výrazně zlepšuje jeho původní chuť.V konečné fázi filtrace je nápoj poháněn kartonovými filtry, ale zachovávají si významnou část živin obsažených v nápoji.Výsledkem je, že pivo je křišťálově čisté a jeho trvanlivost se výrazně zvyšuje.

Nefiltrované pivo, které okamžitě opouští varné kotle, nechutná velmi dobře, proto také prochází jedním nebo několika stupni filtrace.Je podroben separaci nebo jednou projít filtry.Kartonové filtry pro čištění tohoto piva se nepoužívají, což umožňuje nápoji uchovat všechny živiny a bohatou chuť, ale výrazně snižuje jeho trvanlivost díky velkému počtu kvasinek v jeho složení.

Skladovatelnost a spodní sedimenty

Běžně filtrované pivo lze skladovat v průměru od 8 měsíců do roku a půl.Z obchodního hlediska je takové pivo výhodnější pro výrobce i distributory.Nefiltrované pivo lze skladovat v průměru 3–7 dní, při skladování v neprůhledném obalu a při správné teplotě se doba skladování může prodloužit až na maximálně 2 týdny.Takové pivo je dražší než běžné filtrované pivo, protože vyžaduje zvláštní náklady na způsob skladování a zajišťuje jeho rychlou implementaci.

V běžném pivu by nemělo být žádné zakalení ani srážení.Ale u nefiltrovaného piva je přítomnost zákalu normální stav.Pokud je v láhvi sediment, znamená to, že zbývající kvasinky a suspenze se začaly klesat ke dnu a doba skladování piva se již blíží ke konci.

Chuť a užitečnost nefiltrovaného piva

Z hlediska chuticharakteristik, pak nefiltrované pivo bude s větší pravděpodobností amatér.Přestože má intenzivnější chuť a vůni, ale velmi často existuje chuť kvasinek, které ne každý bude chtít.Obyčejné pivo má známější a tradiční chuť, ale dnes mnoho výrobců přidává umělé látky zlepšující chuť a další přísady, které jsou často škodlivé pro organismus ve velkém množství.

Pokud jde o zdravotní přínosy piva obecně, jedna sklenice denně bude nepochybně přínosem pro dospělého, ale nadměrné pití způsobí škodu.V zájmu spravedlnosti stojí za zmínku, že se jedná o nefiltrované pivo, které obsahuje mnohem užitečnější a výživnější složky než jeho čištěný protějšek.Proto, s mírnou konzumací nápoje, nefiltrované pivo bude mít velké výhody pro tělo.

Existuje mýtus, že pivo je vysoce kalorický nápoj, ale není.Jedna láhev piva má méně kalorií než 100 gramů koňaku nebo vodky.Milovníci milovaného piva mají nadváhu, ale to jen proto, že pijí příliš mnoho piva s různými kaloriemi.Obsah kalorií v rafinovaném pivu je přibližně o 25% nižší než v rafinovaném pivu.

Z výše uvedeného lze vyvozovat, že výhody čištěného piva zahrnují nízký obsah kalorií v nápoji a jeho dlouhou skladovatelnost, nefiltrovanépivo má bohatší chuť a více živin pro tělo.