Je možné nebo nepít jídlo s vodou?Komentáře odborníků na výživu

Nepijte jídlo s vodou - napínáte žaludek!Každý z nás dříve nebo později musel taková slova slyšet, ale jak pravdivé je tvrzení, je možné nebo ne pít vodu s jídlem?Existuje mnoho otázek, pokusme se zjistit odpovědi.

Obsah

Pokud pijete jídlo s vodou, váš žaludek se natáhne

) Proces trávení je dlouhý a vícestupňový postup, který začíná od okamžiku, kdy se objeví zápach.Člověk cítí vůni jídla, uvolňují se mu sliny a právě ona zpracovává jídlo pomocí potřebných enzymů.Potom jídlo vstoupí do žaludku a poté do střev a po této cestě trvá štěpení a zpracování několik hodin.

Pokud jde o vodu, okamžitě vstoupí do žaludku a po maximálně 15 minutách je ve střevě. Nelze tedy hovořit o žádném dalším rozšíření orgánu řeči.

Voda snižuje kyselost žaludeční šťávy

Normální zdravý žaludek je samoregulačním orgánem a při snižování kyselosti šťávy zahájí proces vytváření nové části enzymů. Čistá neperlivá pitná voda žádným způsobem neovlivňuje kyselost , ale některá jídla, nápoje s cukrem, solí a dalšími přísadami - ano.

Voda narušuje proces trávení, „tlačí“nestrávené kousky jídla ze žaludku

Další mýtus, který nemá nic společného se životem.Při vstupu do jícnu se čistá voda rychle objevuje ve spodní části žaludku, kde dochází téměř ke všem fázím trávení, a poté prosakuje do dvanáctníku.Proto nemůže dojít k „vytlačení“.

Doporučená četba:

Všechna tvrzení se vztahují pouze na čistou pitnou vodu bez plynu.Zbytek kapaliny ve formě nektarů, coly, čaje, minerální vody vyžaduje zpracování a může zpomalit proces trávení, ovlivnit jej.Pití jídla s takovými nápoji se nedoporučuje.

Důležité pravidlo: nepijte vodu při jídle v ústech.Jídlo by mělo být ošetřeno slinami, které obsahují potřebné enzymy.Můžete pít mezi "lžícemi".Pokud máte žízeň, pijte to na své zdraví!

Pijete jídlo při jídle?
Výsledky
Načítám ...

Další stanovisko k pitné vodě s jídlem