Jaké knedlíky podle Roskachestvo mohu jíst?

V Ruské federaci nemohou najít výrobce knedlíků, kterým by byla udělena známka kvality.Na ruském investičním fóru to řekl šéf Roskachestva Maxim Protasov.Jedním z problémů, který byl zjištěn při četných kontrolách, jsou zbytkové části antibiotika v mase, častá výměna složek levným podobným výrobkem a přísady neuvedené na etiketě (škroby a různá zahušťovadla).Ve třech z padesáti případů bylo zjištěno, že antibiotika překračují povolené limity, a v deseti byla nalezena nehlášená složka - kuřecí maso a umělý doplněk.Protasov nehovořil o tom, na kterého výrobce a značku odkazuje.

„K velkému zklamání je, že tato kategorie zboží od žádného výrobce nesplňuje naše proaktivní požadavky, naše standardy,“ říká šéf Roskachestvo.Ale po četných kontrolách mnozí výrobci hlásí zvýšená kontrolní opatření, mění dodavatele a vylepšují vybavení.„Všichni výrobci analyzují současnou situaci a zabývají se její opravou.To je vyžadováno tržními podmínkami.Pokud chcete přilákat kupujícího, musíte s ním nejprve být upřímní a na etikety produktů napsat pravdu, “poznamenává Protasov.

Specialisté společnosti Roskachestvo prohlašují, že plánují kontrolovat jakostní ukazatele výrobku určeného pro děti, jakož i dnes populárních „býků“, jejichž hlavní produkceumístil v Moskvě, Novgorod, Čeljabinsk, Tver, Leningrad, Samara.

Jaké by měly být skutečné chutné knedlíky

Odborníci odvodili vzorec pro ideální knedlík.Jedná se o přísné dodržování počtu součástí.Mleté maso, cibule, sůl, pepř, mouka, voda a kvalitní vejce.Stále však existují rozmazané formy koření.Zde můžete přidat příchutě a různé příchutě.

Doporučení týkající se výběru produktu se proto musí zaměřit na označení, která uvádějí složení koření použitého u této značky knedlíků.Vlákna a škroby jsou vyloučeny ve složení mletého masa a ve složkách těsta.V opačném případě to kupujícího jednoduše klame.

Doporučujeme si přečíst:

Vezměte si obal do svých rukou a zkuste se podívat na stav.Lepkavý produkt naznačuje, že byla porušena pravidla pro ukládání.Skladovatelnost je pouze 6 měsíců a knedlíky se musí skladovat při teplotě -10 °.

Podle hmotnosti by část produktu měla obsahovat deset knedlíků, jejichž hmotnost je 150 gramů.To odpovídá deklarovaným 300 kaloriím.Nepoužívejte majonézu, máslo a tukovou zakysanou smetanu.Pokud vaříte knedlíky a jejich velikost se zvětšuje, znamená to, že v receptu je přítomna sója.

Podle odborníků je produkt rozdělen do kategorií od „A“ do „D“.Hlavním ukazatelem je množství masa v hotovém výrobku:

  • V kategorii A by mleté ​​maso mělo obsahovat 80 procent přírodního masa;
  • V kategorii B - 60%.Jedná se o odrůdy jako „Elite“, „Hovězí maso“, „Telecí maso“ a „Orientální“.
  • V kategorii B je složení masa v mletém masě 40%;
  • Kategorie D - 20%;
  • Kategorie D - méně než 20%.

Zbytek náplně tvoří různé koření a zvířecí droby.Náklady na kilogram knedlíků dokonce kategorie „A“ by však neměly přesáhnout cenu za kilogram přírodního masa.