Jak si vybrat a pít šampaňské na Nový rok: doporučení Roskachestvo

Novoroční stůl bez šampaňského - peníze na odtoku!Všichni obyvatelé postsovětského prostoru si nedokážou představit, že hodiny na šimpanz bez sklenky šumivého nápoje dávají jedinečný duch dovolené.Ale jak si vybrat drink, aby nedošlo ke zkazení noční zábavy, bez ranních bolestí hlavy?Procházíme se po obchodním parketu a snažíme se vybrat kvalitní šampaňské.

Obsah

Díváme se na láhev a cenu

První věc, kterou je třeba vidět, je barva skla.Pokud je skleněná láhev tmavě zeleného odstínu již dobrá, protože čím lehčí je sklo, tím horší je pití.Sluneční paprsky jsou pro šampaňské destruktivní, kazí chuť, texturu a víno může dokonce začít hořce.Opatrně zvedněte láhev a prohlédněte si oblast kolem puntíku (toto je kopec dole) - neměly by být žádné sedimenty.

Po prohlídce dna se otočíme k hrdlu láhve - vše je jednoduché: žádná fólie, ale pouze speciální pozlacená nebo postříbřená fólie s perforací (otvory).Korek lze považovat za perforaci, měl by být přirozený, kortikální.Plast propouští vzduch a je, stejně jako sluneční světlo, škodlivý pro nápoj.Pokud jste šli do správného obchodu, pak lahve se šampaňským nebudou stát, ale ležet na jejich stranách - takže nápoj zvlhčuje korek tak, aby byl dřevák těsný.

Jako součást kvalitního doplňku šampaňskéhosložkou může být pouze cukr.A zde je důležité znát vkus hostů - drtivá většina volí polosladké, ale jsou zde gurmány, znalci suchého šampaňského (brut).Mimochodem, pro diabetiky je extra brut brutální volbou - nápoj bez cukru, ale s velmi zvláštní chutí.

Náklady

Budeme diskutovat o důležitém problému cen následujícím způsobem - tuzemské odrůdy pod 500 rublů a zahraniční levnější než 20 eur - nebere, to rozhodně není šampaňské, ale nekvalitní falešný.Šumivé víno se uchovává v lahvích, pokládá se pod určitý svah a při stárnutí se používá speciální technologie, což stojí peníze.

Štítek řekne vše

A nyní je veškerá pozornost věnována štítku, který by měl být nalepen rovnoměrně, bez posunů, záhybů nebo vyčnívajících značek.lepidlo.Hledáme nápisy:

  1. Rok sklizně.Je uveden rok zvláště úspěšné šarže hroznů, a pokud existuje rok, víno zraje po dobu 3 let v požadovaném režimu.Pokud není rok, nezáleží na tom, znamená to, že nápoj stárneme po dobu 12 měsíců, ale kvalita šumivého vína netrpěla.
  2. Název vinařství a rok založení společnosti.Pokud název nic neříká - odložte láhev.Nápoj rozlitý do neznámých vesnic nebude s kvalitou spokojen, protože technologie výroby šampaňského je nákladný proces, který vyžaduje speciální vybavení, a protořemesla v tomto odvětví nemají co dělat.Pokud chcete objasnit příliš hlasité jméno vinařství „google to help“ - podívejte se na recenze na internetu, je pravděpodobné, že tam byli odvážlivci, kteří zkusili nápoj a nechali o tom svůj názor.
  3. Fráze ‚Methode classique 'znamená nápoj vyrobený klasickou metodou sekundárního kvašení.Tato technologie dává nápoju jedinečnou chuť bez použití chemických přísad - vezměte si láhev bez váhání!
  4. GOST.Pro značky ruského šampaňského - 51165-98, pro značky sovětského šampaňského - 13918-88.Jakákoli jiná čísla GOST, indikace TU (technické podmínky) - jedná se o jasný rozpor s kvalitou.
  5. Pevnost.Ne méně než 10,5%.Jinak je porušena technologie pěstování hroznů a výroby vína.
  6. ​​

A nyní hlavní věc - označení ND nebo RM znamená, že se jedná o skutečné víno z Francie.Označování není dovoleno používat žádný výrobce kromě francouzských vinařských společností, takže si můžete vzít láhev požehnaného šampaňského!

Pozor, podvod!V žádném případě si nevybírejte šumivé víno sodu - to není šampaňské !

Slova šumivá a šumivá jsou podobná, a pokud jsou vytištěna malými písmeny, pak je nelze vůbec rozeznat.To je používáno bezohlednými výrobci nabízejícími umělý pop.A nedochází k žádnému porušení zákona - na štítku je uvedeno „šumivé“ a to, co uživatel nevynalezl, jsou jeho problémy.K dispozici jsou také možnosti označenínepřírodní produkt: nasycený, šumivý, sycený oxidem uhličitým.Na etiketě se setkali s takovými jmény, odložili láhev a nechali ji v obchodním patře.

Perlivý nápoj se vyrábí ze směsi hroznových vín nízké kvality a poté se nasycuje oxidem uhličitým pomocí speciálních přístrojů.Absence dlouhé expozice je velká mínus, pro stabilizaci nápoje jej naplní chemikáliemi.Nejnebezpečnějším stabilizátorem je benzoát sodný, který způsobuje poruchy metabolismu voda-sůl, což snižuje ostrost zraku, koncentraci a paměť.Kromě toho benzoát sodný negativně ovlivňuje růst nehtů, vlasů, kazí kůži a nepříznivě ovlivňuje trávicí trakt.

Pozor - jed!Benzoát sodný narušuje činnost genového systému zodpovědného za buněčné dělení.V důsledku toho může stabilizátor spustit vývoj rakovinových nádorů.

Do syceného nápoje se kromě nebezpečných chemických látek přidávají aromatická činidla, barviva, sladidla - to je nezbytné, aby látka získala tržní vzhled, vůni a chuť.A v takovém „šampaňském“ může být neuvěřitelné množství cukru.Při pití pouze jedné sklenice dospělý překračuje denní příjem cukru - následky pití budou smutné.

Není obtížné rozlišit sodovku od šampaňského, stojí za to věnovat pozornost těmto nuancím:

  • bude na dně láhve sediment a pokud byly použity práškové suroviny, částice pokryjí celé dno;
  • barevný korek je jasným znakem přítomnosti barviv,skutečné šampaňské nedává takový účinek;
  • 15 minut po otevření láhve hra bublin přestává;
  • velký seznam ingrediencí na obalu - ve skutečném šampaňském je cukr (kromě odrůd brut), oxid siřičitý (u odrůd polosladké).

Co říká otevřená láhev šampaňského

Když otevřete láhev, udělejte si čas na to, abyste nalili víno a ocenili vůni.Měla by to být příjemná jemná vůně s ovocnými tóny.Z krku táhne ocet, alkohol nebo kvasnice?Obsah lahvičky nalijte bez lítosti, oxid uhličitý přispěje k rychlé absorpci škodlivých látek do krve a zvýší poškození u nekvalitního nápoje.

Cítili jste to?Nyní můžete nalít víno do sklenic.Podívejte se blíže na bubliny - čím menší jsou, tím lepší je produkt.Při dobrém šampaňském trvá hra se vzduchovými bublinami několik hodin a bubliny narůstají v řetězcích zdola nahoru.

Tato jednoduchá pravidla výběru vám pomohou koupit kvalitní víno a učinit dovolenou opravdu světlou a nezapomenutelnou.Ale pamatujte - míchání šampaňského s jinými lihovinami se nedoporučuje, takže můžete kazit ráno po večírku.

Pijete alkohol jakékoli síly?
Výsledky
Načítání ...

Co šampaňské by se nemělo koupit - oficiální doporučení Roskachestvo na nový rok

Specialisté regulačního orgánu připravili řadu doporučení ohledně výběru kvalitního domácího šampaňského.Informace naleznete na oficiálních stránkách Roskachestvo. Budeme zvažovat, jaké výrobky si můžete koupit, jaká je škoda a výhoda nápoje a připomenout kulturu pití.

Výhody vysoce jakostního šampaňského

Nadměrná konzumace ethylalkoholu může mít nepříznivý účinek na organismus - je třeba si uvědomit, i když má tabulka vynikající víno.Ale při mírné konzumaci šampaňského vína, které má spoustu antioxidantů, může být nápoj prospěšný.Antioxidanty - látky, které blokují volné radikály, snižují účinky toxických látek na organismus a také dobré šampaňské:

  • Pomáhá čistit krevní cévy a aktivuje krevní oběh.Vazodilatační účinek nápoje pomáhá stabilizovat krevní tlak.A ve složení suchých odrůd (brut, extra brut) existují polyfenoly, které normalizují metabolismus, trávicí procesy.
  • Jedna sklenice dobrého šampaňského bude prospěšná pro myokard, mozek - nápoj pomůže saturovat orgány kyslíkem.
  • Šumivé víno má pozitivní vliv naslinivka břišní, žlučník a při mírném používání prakticky nezatěžují játra.

Poškození šumivého vína

Žádný alkohol nelze považovat za užitečný - jedná se o zákon.Ethylalkohol poškozuje všechny vnitřní orgány, systémy.Imoderovaná liberace reaguje nejen na bolesti hlavy ráno, ale také na snížení pracovní kapacity, ztrátu paměti a snížení ostrosti zraku.Ethanol se hromadí v játrech, což nemá čas na neutralizaci všech škodlivých účinků alkoholu, a proto dochází k selhání trávicího systému, centrálního nervového systému, mozku, dýchacích cest a kardiovaskulárního systému.

Pamatujte!Oxid uhličitý ve šampaňském urychluje vstřebávání alkoholu do krve, takže intoxikace je dosahována rychleji.

Kultura pití

Abyste si udrželi střízlivou hlavu a neubližovali ráno, vezměte na vědomí několik rozumných tipů:

  1. ) Nepijte na lačný žaludek.Pokud není čas na něco k jídlu před firemní párty, večírek se šampaňským, pak si můžete vypít doušek rostlinného oleje.Lepší než olivové nebo lněné semínko - chutná normálně a účinnost je potvrzena mnoha lety praktického výzkumu.
  2. Žádný alkohol během léčby a léků.Interakce některých typů tablet a šampaňského nebyla úplně prozkoumána, možná bubliny vína v kombinaci s vaším lékem povedou k nejsmutnějšímu výsledku.Neriskujte!
  3. Zachovejte střízlivost rozumu během Silvestra.je to snadné, taková strava je 50 gramů vodky nebo koňaku po dobu 2 hodin.
  4. Pití silného alkoholu v sodě není povoleno.Zde jsou vhodné šťávy (výhodně s minimálním množstvím cukru) nebo solanka.Sycené nápoje pomáhají alkoholu rychle vstřebávat se do krevního řečiště a intoxikace bude rychlá a silná.
  5. Neměli byste se účastnit her „kdo bude pít nejvíce“, pokud chcete počkat do úsvitu.

A nemíchejte likér vůbec!Notoricky známá „rada odborníků“ o přechodu z malé na větší nefunguje!Míchání alkoholu povede k těžkému rannímu kocovině, přetrvávající depresi nebo něco vážnějšího.Užitečné je však pití aktivního uhlí a několika tablet kyseliny askorbové před spaním - to vám pomůže vyhnout se kocovině, i když jste trochu přešli.