Chutné a uspokojivé pokrmy z dob SSSR, které šetří rozpočet

Dlouhou dobu lze hádat o tom, jak chutná nebo chutná byla jídla v jídelnách SSSR, ale skutečnost, že v podmínkách úsporných opatření se některé recepty ukážou jako relevantní, není pochyb.Připomeňme několik možností pro přípravu chutných jídel, jejichž cena je 200 - 250 r.

Obsah

Pečení

200 až 300 gr se vyžaduje pro vaření.hovězí nebo vepřové maso, pár cibulových hlav, lžíce rajčatové pasty nebo rajčete, banda zelených, trochu tuku, rostlinný olej nebo roztavené sádlo.Nejprve opláchněte, osušte maso, nakrájejte na tenké proužky nebo kostku.Potom olej zahřejte na pánvi, maso smažte, dokud se nevaří napůl (dokud kousky nejsou hnědé).Když připravujete maso, oloupejte a nakrájejte cibuli, přidejte na pánev, smažte dalších 15 minut, nezapomeňte promíchat.

Jakmile jsou výrobky prakticky vařeny, přidejte loupaná a nakrájená rajčata nebo rajčatovou pastu.Loupání rajčat z kůže je jednoduché: nakrájejte je křížem na „hýždě“ a zeleninu snižujte po dobu 5 sekund v chladné vroucí vodě.Zůstane ochutit jídlo solí, pepřem, dosáhnout plné připravenosti a při podávání posypat jemně nasekanou zelení.

Aby bylo jídlo uspokojivější, vařte hrst těstovin, podávejte rýži, pohanka nebo zeleninový salát na ozdobu.

Kastrol tvarohu


Recepty na vařeníjídla jsou skvělá.Bude to trvat 0,5 kg tvarohu, 1 polévková lžíce.mléko, 1 vejce, 50 g.krupice, cukr.Vše smíchejte, vložte do tukové formy, pečte při maximální teplotě v troubě asi 15-25 minut.

Druhá možnost: pro 0,5 kg tvarohu vezměte 1 plechovku kondenzovaného mléka, 3 vejce.Smíchejte, položte na plech, pečte 10 minut.Hotovo.

Třetí možnost: přidejte 2 vejce do 0,5 kg tvarohu, 0,5 lžičky.mléko, cukr podle chuti.Pečte v troubě přibližně 180 minut po dobu přibližně 15 minut.

Když se kastrol podává, může se zalévat džemem, kondenzovaným mlékem, rozpuštěným máslem nebo džemem.

Řízečky z mateřské školy

Děti krájely chutné řízečky pro sladkou duši, samozřejmě, pokud kuchaři nezachránili jídlo.K přípravě jídla doma budete potřebovat 500 gr.mleté ​​vepřové maso nebo v kombinaci bez tuku, 500 - 600 g.chléb, cibule, koření.Pokud jde o bochník, můžete si vzít bílou, černou - co je, dokonce i suché.Namočte rohlík do vody, mléka.Vytlačte promočenou hmotu, projděte mlýnkem na maso spolu s cibulí.Přidejte k mletému masu vše, okořeněte kořením a řádně ho porazte.Mleté maso se porazí na prkně, takže kotlety budou mnohem chutnější.

Nyní zahřejte olej (zeleninu) na pánvi, zformujte placičky na mleté ​​maso, nakrájejte je na strouhanku a smažte placičky na krustě (převrácení).Je lepší připravit se v troubě a nastavit teplotu na 150–180 C. Můžete smažit na pánvipřipravenost, ale chuť nebude stejná.

Kastrol brambor

Chutné, rychlé a velmi levné.Užitečné 1 kg loupaných brambor, které se vaří a strouhají na bramborovou kaši.Lze si také vzít včerejší bramborovou kaši, která zbyla z večeře.200-300 g.restované maso a pár nakrájených cibulových hlav na pánvi, dokud se nevaří, přidejte nastrouhanou mrkev a koření podle chuti.Nyní vložte do mazané formy ve vrstvách: bramborová kaše, mleté ​​maso, bramborová kaše.Naneste horní vrstvu brambor na rozbité vajíčko a vařte v troubě asi 180 minut po dobu asi 20 minut.Podáváme se zakysanou smetanou, bylinkami.

Doporučení!Pokud v domě není žádná mletá klobása, šunka udělá.Vegetariánský kastrol můžete připravit přidáním rajčat a česneku k smažení - experiment.

Dušené zelí

V zeleninové sezóně je zelí nejdostupnější možností.Řekneme vám recept s hrudníkem, ale můžete si vzít to, co je doma: drůbež, maso, párky.Užitečné 0,5 - 0,6 kg čerstvého zelí, které musí být nakrájeno na tenké proužky a vařeno ve 300 ml masového vývaru (vroucí voda) po dobu asi 15–20 minut.Během vaření zelí smažte na pánvi 30-40 g bez oleje.plátky s nakrájenou cibulkou a strouhanou mrkví.Jakmile je smažení hotové, přidejte 1 polévkovou lžíci.lrajčatová pasta.Míchejte několik minut a všechno vložte do pánve se zelím.Dušte do měkka, kořte kořením.

Doporučení!Dušené zelí bude chutnější, pokud přidátešpetku cukru nebo 1 polévková lžíce.lnávnady.Přidejte na konec dušeného masa, promíchejte, nechte 5 minut vařit a podávejte.

Velkolepá omeleta

Při přípravě skutečně velkolepé omelety, která se neusadí, si pamatujte jednoduché pravidlo: 1 vejce 30 ml tekutiny.Pokud máte omeletu ze 3 vajec, potřebujete 90 ml mléka, špetku soli.Neporazujte vejce do pěny, ale vylijte, přidejte mléko, sůl a promíchejte.Nalijte vše do pekáče, předem naolejované.Pečte 10 minut při 180 ° C - kůra by měla být světle hnědá.Můžete sloužit.

Těstoviny s cukrem

Nezvyklé?AnoAle mnoho starší generace si pamatuje chuť této pochoutky, zkuste také.Vermicelli nebo jiné malé těstoviny vařte, dokud se nevaří, neřežte a nepláchněte.Nyní smažte na pánvi s máslem až do zlatohně, posypte horkou misku cukrem.Ukázalo se, že je to úžasně chutné, zejména pokud jsou smažené nudle tak, jak by měly, a berou vanilkový cukr nebo skořici.

Myslíte si, že sovětská kuchyně byla zdravější?
Výsledky
Načítání ...

Sovětské potravinové video