Chutné a levné saláty z dob SSSR, na které mnozí zapomněli

Sovětské období obrovského státu představovalo mnoho receptů na chutná a zdravá jídla.Populární možnosti Oliviera, Mimózy, ministerských salátů a sleďů pod kožichem jsou známy všem.Ale existují i ​​další jídla, jejichž cena je velmi nízká, a každý, kdo má rád dobré jídlo, bude chutnat.Takže recepty na levné saláty pro šetrné ženy v domácnosti.

Obsah

„gruzínská“

Miska pocházela ze slunné republiky a oblastí Kavkazu.Bude to trvat několik jablek, papriky - v sezóně se produkty vyplatí za penny.Oloupeme 4 jablka a 2 papriky, nakrájíme na kostky nebo nakrájíme na plátky, promícháme, osolíme zakysanou smetanou a jemně nasekanou petrželkou.K chuti přidejte cukr, sůl, feferonku.Doplňování paliva s jogurtem, nízkokalorický kefír je povolen - chuť se změní, ale pro experiment můžete také zkusit.

Židovský předkrm

Bude to trvat 5 vařených vajec nastrouhaných na jemném struhadle.K nim přidáme 4 stroužky česneku (prochází lisem), 4 strouhaný tavený sýr, trochu soli a majonéza.Vše promíchejte a natřete na chléb - chutné, rychlé, levné.

Salát „Beauty“

Recept byl často vytištěn v „Worker“, „Rolník“ a ženy použily původní recept, někdy přidaly něco vlastního.Klasické ingredience jsou jednoduché: ovesné vločky, ořechy, rozinky, jablko, med.Steam 2 lžíce.lovesné vločky s vroucí vodou (0,5 lžíce), dátstát po dobu 5 minut, promíchat a okořenit se zbytkem přísad.Jablka mohou být strouhaná nebo nasekaná, dušená rozinky a nasekané vlašské ořechy.Kromě rychlosti přípravy, vynikající chuti poskytuje salát obrovské množství vitamínů, minerálů.

„Zdraví“

Tento recept na studenou svačinu je známý všem, kteří alespoň jednou odpočívali ve zdravotnických střediscích SSSR.Složení vitamínů v jídle je rozmanité a vaření je velmi jednoduché.Bereme 2 čerstvé okurky, nakrájíme, 3 mrkve na struhadlo, 2 kyselá jablka, nakrájíme na proužky a přidáme svazek listů salátu.Tam jsou rajčata - tam jsou, v salátu.Obvaz 4 lžíce.lzakysaná smetana a 1 polévková lžíce.lcitronová šťáva neškodí pasu.Kromě toho, jakákoli zelenina, která je na zahradě, je vhodná pro jídlo.

Babička nebo „rolník“

Připraveno z toho, co je na dosah.Cena jídla není 100 p.Takže: vařte 4 hlízy brambor, ochlaďte a oloupejte.Kostky, přidejte nakrájené okurky (můžete čerstvé), nastrouhanou cibulkou a dochutíme máslem a citronovou šťávou a solí.Pokud kořeníte teplé brambory olejem a šťávou, dostanete vynikající teplé občerstvení.Ale to je klasika a recept můžete doplnit slaninou, klobásou, vařenými vejci nebo něčím chutným dle vašeho výběru.

Minsky

Salát byl zveřejněn v knize receptů Kuchyně Sovětského svazu a rychle získal popularitu.Zde je to nutnétrochu peněz, ale do 50 s.Musíte koupit, nakrájet a smažit v oleji 200 gr.čerstvé žampiony, přidejte nakrájené vařené brambory, okurky a 100 - 150 gr.zelí.Chuť zakysanou smetanou s jemně nasekanými bylinkami a solí.Chcete, ochutnejte misku s cibulkou.Čerstvé, opařené, aby nebyly hořké nebo smažené s houbami.A pokud si muži přejí více uspokojit, bude to skvělý doplněk klobása nebo dušené maso.

​​

„Korejská mrkev“

Jste zvyklí nakupovat svačinu v obchodě?Odmítněte je, protože tam vaří ručně s neznámou čistotou.K vaření potřebujete 800 gr.loupaná mrkev.Měl by se nastrouhat na dlouhé plátky.Potom nalijte 0,5 lžičky do misky s mrkví.sůl, 1 lžíce.lcukr, promíchej.Nyní obvaz: promíchejte a nalijte 10 ml sojové omáčky a 10 ml stolního octa.Chcete-li obohatit chuť, smažte na suché pánvi 2 lžíce.lsezamové semínko do světle žluté a salát ochutíme kapkou sezamového oleje.Trvejte na tom, 30 minut, může být doručena.

Korejské koření pro mrkev se prodává hotové, lze jej také použít.A pro znalce přírodní chuti o 800 g.mrkev bude potřebovat 4 stroužky česneku, 0,5 lžíce.rostlinný olej, sůl, cukr, černý pepř.Mrkev smíchejte s česnekem (protlačte lisem), cukrem, solí a pepřem.Na pánvi smažte horký olejmrkev a přes noc vychladnout.Ráno je připraveno slané občerstvení.

Video o tom, jak vyrobit Mimosa se tuňákovým salátem

Příprava moskovského salátu